Zoeken
  • Corvers Asfaltwerken

Kiezen voor een oprit in waterdoorlatende grastegels. Wat zijn de voordelen?

Bijgewerkt op: aug 3

Ontdek de eigenschappen en voordelen van een waterdoorlatende oprit >>

Geen volledig betegelde voortuin of oprit meer. Waterdoorlatende opritten en parkings als mooi alternatief! Wenst u een nieuwe oprit of terras aan te leggen? Bekijk dan zeker eens de mogelijkheden van waterdoorlatende klinkers of grasdallen. Een volledig betegelde oprit of parking is niet altijd een must. Waterdoorlatende klinkers zijn een perfect en mooi alternatief. Deze klinkers zijn daarbij nog eens goedkoop en ecologisch verantwoord ook. Perfecte verharding die waterdoorlatend is.

Grastegels of grasdallen zijn klinkers in beton of kunststof met gaten, die u opvult met kiezeltjes of aarde. Ze vormen een perfecte verharding waar u bijvoorbeeld gemakkelijk en comfortabel uw auto op parkeert. Daarnaast zijn ze waterdoorlatend en het regenwater sijpelt door de grasdallen rechtstreeks in de grond. Hierdoor krijgt u letterlijk een waterdoorlatende oprit. Dit is een goede zaak voor de grondwaterreserves in Vlaanderen. De voorbije jaren hadden we bijzonder droge zomers en was er regelmatig melding dat de grondwaterreserves uitgeput waren. Bij volledig betegelde opritten, parkings of terrassen stroomt het water dikwijls rechtstreeks naar de riolen, waardoor het niet in de bodem terecht komt. Opritten, parkings of terrassen in grasbetontegels dragen dus direct hun steentje bij aan een beter milieu.  Overheid stimuleert grasdallen voor opritten.

Wil u een nieuwe oprit aanleggen, bekijk dan zeker de mogelijkheden van waterdoorlatende klinkers of bijvoorbeeld grasdallen in beton. Het volledig betegelen van grote vlakken wordt bovendien in de toekomst mogelijk verboden. De Vlaamse Regering wil de aanleg van waterdoorlatende opritten alvast aanmoedigen, mogelijk zelfs met een financiële stimulans in de toekomst. Dat u een waterdoorlatende oprit met klinkers laat aanleggen, betekent trouwens niet dat u nog steeds kunt kiezen voor een verhard pad met volle tegels. Als bedrijf gespecialiseerd in opritten en verhardingen steunen we bij Corvers beton in Beringen deze ontwikkeling. Bij ons kunt u dan ook terecht voor opritten of andere verhardingen in waterdoorlatende betonklinkers of grasdallen. Bel ons gerust op bij verdere vragen!

11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven